Odottaa huoltomiestä korjaamaan vesivahinkoa. Odottaa tunti, odottaa toinen. Odottaa päivä, odottaa toinen ja kolmas päivä. Saada yhteydenottopyyntöihinsä vain automaattivastaus: Ilmoituksenne on vastaanotettu, hoidamme asiaanne virka-aikana klo 8-16. Tämän toistuminen monena päivänä. Tämän toistuminen viikon lukuisista yhteydenotoista huolimatta. Aina tulee vastaukseksi pelkkä edellä kuvattu automaattiviesti.

Aloittaa toisen viikon odottaminen. Muistellen kaiholla edellistä huoltoyhtiötä, joka teki hommia oma-aloitteisesti. Välillä mielestäni liiankin innokkaasti. Nyt ovat porraskäytävän valot saaneet olla kuukausi tolkulla ilman lampun vaihtajaa. Uuden firman siivoojakin on nähnyt siivota pimeässä.

Odottaminen ei ole elämisen tila. Odottaminen on ei-elämistä, ei-läsnäoloa tässä ja nyt. Kun odotan, en elä, vain olen. Eläminen on unohtaa odottaminen.

Entä: odottaa unta, odottaa vanhuutta, odottaa kuolemaa...? Kyllä nekin ovat ei-odottamisen tiloja. Niissä ei olla täydesti läsnä siinä hetkessä, missä eletään, ollaan.

Uni, vanhuus, kuolema ja kaikki muukin saapuu ilman odottamista. Huoltomies kenties ei koskaan saavu, mutta turha minun on elämääni hänen odottamiseensa tuhlata.

Lakata odottamasta. Viisastua.  Elää tässä hetkessä.Tulla ihmiseksi.

Tulla ihmiseksi.