Pääsin radion Aamun peiliin kuulolle siinä vaiheessa, kun oli menossa lopun uutiskertaus.

Viimeinen eli kaikkein vähiten merkityksellinen uutinen oli se, että Nigerin koko kansaa uhkaa jälleen nälänhätä, suomeksi nälkään kuoleminen. Sitä ennen oli ollut juttua lentävistä Joulupukeista (Joulupukkimatkailu Norjan ilmatilan kautta Suomeen ennen joulua) minuuttitolkulla. Asia oli esillä kuin tsunamin tuhot.

Ja sitten ihan lopuksi maininta nigeriläisten hädästä. Päivän seuraavista uutislähetyksistä tuo Niger-uutinen oli poistettu täysin.

Täytyyhän meidän saada JOULU-uutisia, kun kerran kaupan joulumyynti täytyy taas saada viime vuotta paremmaksi. Niinpä onkin sitten jouluaattoon asti pikkujouluja, joulukortteja, joulukukkia, joulutonttuja, joulukäsitöitä, jouluaskartelua, joulukalenteria sun muuta asiaa, mihin vain millä tahansa kytköksellä voi liittää sanan JOULU.

Kaupoissa soi joulumusak.Tosin onnistuin käymään suuressa paperikaupassa, missä ei soinut minkään valtakunnan musiikki, vaikka siellä myytiin pääasiassa vain kaikkea jouluun liittyvää. Positiivinen kokemus sinänsä.

Eikä tarvitse mennä Nigeriin asti löytääkseen aitoa ruuan nälkää täältä koti-Suomesta. Moniin perheisiin ei tule joulu tänäkään vuonna.

Keskivertokansalainen tuhlaa helposti 500 euroa pikkujouluunsa tai tuhansia joululomaansa, mutta vitosen antaminen köyhien joulukeräykseen on liian paljon pyydetty. Kenpä ymmärtää sen, ken?

Kippis ja skål, toivottavasti glögi maistuu!